Uppdrag i föreningen

Uppdrag som finns i vår förening

Styrelsearbete (1 ordförande, 4 ledamöter, 4 suppleanter)
Har du kunskaper i ekonomi, vana att ta beslut, driva företag eller andra organisationer, förmåga att organisera och delegera arbetet i vår förening? Du kan också vara duktig på att skriva protokoll eller hantera hemsidor m.m. Ordförande och ordinarie ledamöter har befogenhet att fatta beslut. Suppleanter sitter med och lär sig och går in som ledamot om någon ordinarie saknas.


Uthyrare av lotter
Ansvarar för att hålla koll på kön till lediga lotter, visa och informera nya odlare till området.


Materialförvaltare (1 ordinarie + 1 assistent)
Är du praktiskt lagd? Då skulle dina kunskaper vara värdefulla som materialförvaltare. Du ser till att våra verktyg, skottkärror är i bra skick samt samordnar uppgifterna under städdagarna vecka 18 och 40. Hör av dig om du vill ha en mer omfattande beksrivning.


Toalettansvarig (1 person)
I vårt röda klubbhus har vi två torrtoaletter. En värdefull uppgift är att byta tunnorna med lock när de blir fulla, och ställa ut för hämtning. Fylla på toalettpapper, städa och hålla rent. En viktig uppgift för trivseln på området!


Festkommittén (ca 5 personer)
På årsmötet i mars, städdagar vecka 18 (lö + sö) och vecka 40 (lö) vara med och ordna lättare fika eller lunch till oss andra. Föreningen betalar dryck och maten. Du behöver planera inköp tillsammans med flera andra och styrelsen. Någon behöver ha tillgång till bil och handla innan. Fixa ordning fika/mat och arrangera under dessa tillfällen. Detta arbete ersätter arbetsplikten på 5 timmar.
I juli har vi haft sommarfest. Här har festkommittén samordnat det hela med att ordna dryck och ställa iordning bord och partytält. Vi har brukat ha knytkalas, vilket betyder att alla tar med sig något att äta och ställer på ett bord. Alla får sedan äta av allas mat.


Revisor (2 ordinarie + 1 suppleant)
Har du ekonomiska kunskaper eller är intresserad av ekonomi? Det behöver alltid vara några som granskar styrelsens arbete, både beslut och att ekonomin sköts på rätt sätt. Det största arbetet sker inför årsmötet, genom att granska årsredovisningen/verksamhetsberättelsen men även löpande under året.


2 medlemmar utanför styrelsen, att följa med på syn i juni + uppföljning i juli
I juni varje år går styrelsen runt och tittar på alla lotter att de följer de regler som vi har i vår förening.

Valberedning (3 personer)
Den viktigaste posten! Att hitta rätt folk till rätt plats. Att lära känna medlemmar under året och sedan ett intensivt arbete inför Årsmötet då alla tillgängliga platser i föreningen ska tillsättas.

Miljö- och Studiegrupp

Ansvarig för jordkällaren
Hålla koll på kölista, skick på jordkällaren, anmäla underhåll till arbetshelg, kontakt med Snösätra Södra som delar den med oss.