Fest

Jubileumsfest 28/8

Föreningen fyller 40 år och det ska vi fira!
Alla som odlar på föreningen med familjer är förstås välkomna på festen!
Vi bjuder även in några tidigare odlare som betytt mycket för föreningen.
Tema ”Blommor och frukt”!

Anmälan:
Ja, det är jättebra om du anmäler dig och berättar hur många som ska komma.
Berätta gärna om du har med dig barn så att vi vet hur många barn och hur många vuxna som kommer.
Anmäl dig till fest@snosatranorra.se eller 076 420 37 02 (föreningstelefonen).

 

Hurra!

Snösätra Norra Fritidsträdgårdsförening har fyllt 40 år!

Det ska vi fira med en fest. Festen kommer att vara lördagen 28 augusti från kl 14:00.

Det blir knytkalas i form av en buffé. Föreningen bjuder på tårta. Senare på kvällen går i en parad vi till kulturhuset Cyklopen, där festen fortsätter till 22:00.

Under dagen sker olika aktiviteter. Vi kommer vara på olika platser på koloniområdet. Det blir roliga aktiviteter för både barn och vuxna.

Covid-anpassningar

– Vi kommer att vara på flera ställen på koloniområdet. Då blir det lättare att hålla avstånd.

– Det kommer att finnas tvål, pappershanddukar och handsprit på många platser på området.

– Om du känner dig sjuk ska du inte komma på festen.

– Vid buffén kommer vi ha personal som tar emot maten och sedan lägger upp den på tallrikar till alla gäster. Det är viktigt att det inte blir en kö med trängsel vid buffén.

– På Cyklopen kommer vi att ha de stora portarna på huset öppna för att få så mycket ventilation som möjligt. Det kommer att vara en gräns på 40 personer inne i huset. Det kommer också finnas ytor utomhus med regnskydd där man kan sitta och stå.

Schema för dagen

10:00 börjar vi dekorera och förbereda för festen. Den som är intresserad av att hjälpa till att ställa i ordning kan höra av sig till oss på info@snosatranorra.se eller på telefon 0764203702  (föreningstelefonen).

14:00 öppnar festen. Det går bra att lämna in sin mat till buffén.

15:00 öppnar buffén. Funktionär lägger upp maten

17:30 äter vi tårta.

18:45 ställer vi upp oss för parad till Cyklopen

19:00 går vi till Cyklopen

22:00 slutar festen på Cyklopen.

Om det blir regn, går vi nog till Cyklopen lite tidigare.

På festen kommer några medlemmar ha små konserter. Det kommer att bli en skattjakt för barnen. Det kommer bli en fotoutställning, möjlighet att gjuta fågelbad av betong, bygga bihotell, spela trummor, måla ett konstverk på gångvägen och andra saker. Vill du göra någon festlig aktivitet eller ett framträdande? Skicka ett mail till info@snosatranorra.se eller ring 076 4203702 (föreningstelefonen).

Mat till buffén

Det blir knytkalas. Laga en rätt som du tycker passar och ta med till festen. Sedan delar vi på allas rätter.

När du lämnar in maten till buffén kommer vi att fråga vad det är i din rätt. Vi skriver det på en lapp och har den bredvid rätten. Då är det lätt att välja rätt saker på buffén. De som hjälper till att servera maten vid buffén kommer att ha plasthandskar och munskydd. Det kommer att finnas engångstallrikar och -bestick.

Det är jättebra med rätter som är vegetarisk eller veganska, men det är inget måste. Om det ska vara kött i rätten är det bra att undvika fläskkött, eftersom många inte äter just det. Det är såklart bra om det är en rätt som har blivit uppvärmd, till exempel en gryta eller piroger, men det går också bra att ta med till exempel frukt eller bröd, eller en sallad. Om du har frågor om buffén – hör av dig till info@snosatranorra.se eller ring 076 420 37 02 (föreningstelefonen).

Föreningen bjuder på tårta

Det behövs inte efterrätter eftersom det kommer att finnas en födelsedagstårta (vegansk). När du lagar maten är det såklart jätteviktigt med god hygien när du lagar maten. 

Föreningen bjuder på dricka

Föreningen kommer att bjuda på dricka. Det blir kaffe, te, vatten och alkoholfria drycker.

Aktiviteter

Det kommer att hända lite olika saker under festen. Vissa saker kommer att bestämmas i sista stund. Vi kommer att försöka ropa ut var olika saker händer i högtalare, men vi hoppas också att vi kan vara på lite olika ställen på området och ha trevligt i mindre grupper. Det blir som många olika små fester man kan gå emellan.

På Cyklopen kommer det att finnas ett stort högtalarsystem och mikrofoner, och kanske det blir ett dansgolv. Det kommer att finnas kaffe och te, och förmodligen något att äta även på Cyklopen. Det finns toaletter på Cyklopen, en handikapptoalett och en vanlig. Det går bra att komma in på Cyklopen i rullstol.

Tema

Festen har temat ”blommor och frukt”. Om du vill kan ha på dig något som relaterar till temat är det roligt, men det viktigaste är egentligen ”kläder efter väder”.

Om det blir regn

Vi kommer att ha festen även om det är dåligt väder. Allt kanske inte går att göra om det regnar, men vi kommer ha festen i alla fall.

Det kommer att finnas några tält på festen, till exempel över buffén. Det kommer inte att finnas plats under tält så att alla kan sitta och äta utspritt på ett covidsäkert sätt. Om det regnar, ta med paraply eller regnkläder.

Om det regnar mycket kommer vi nog gå till Kulturhuset Cyklopen lite tidigare. Där kan vi vara högst 40 personer inomhus. Det kommer dock att finnas några regnskyddade ytor med sittplatser utanför Cyklopen.

Måste jag anmäla mig?

Ja, det är jättebra om du anmäler dig och berättar hur många som ska komma. Berätta gärna om du har med dig barn så att vi vet hur många barn och hur många vuxna som kommer på kalaset. Anmäl dig via mail till info@snosatranorra.se eller ring 076 420 37 02 (föreningstelefonen)

Vem får komma?

Alla som odlar på föreningen med familjer är förstås välkomna på festen! Vi bjuder även in några tidigare odlare som betytt mycket för föreningen.